020-4978643 info@deberendijk.nl

De Vissengroep

Van 2 tot 4 jaar

Dit is de leeftijd waarin je kind snel groeit. Van op je beurt wachten tot zelfstandig naar de WC gaan en van babbelen in lange zinnen tot vriendjes en vriendinnetjes, alles komt aan bod. Op de Vissengroep leren de jongste kinderen van de groep en de kinderen die bijna naar de basisschool gaan veel van elkaar.

Dit vind je vast belangrijk:

  • 2 tot 4 jaar
  • aanbieden thema’s
  • leuke feestjes
  • spelenderwijs leren
  • buiten spelen

Wist je dat we gebruik maken van thema’s om de ontwikkelingen die je kind doormaakt goed vorm te geven? Zo hebben we bijvoorbeeld het thema Groente & Fruit, waarbij kinderen zélf bijvoorbeeld champignons kweken en verzorgen. Deze en andere thema’s vindt je kind terug in de versiering, uitstapjes, decoratie, bij het knutselen, tijdens dans en beweging en in de speelhoeken. Ook komt er een speciale gast op de groep, zoals bijvoorbeeld bij het thema Beroepen de agenten uit de wijk met hun politieauto.

Er vinden vaak leuke feestjes plaats op de Vissengroep. Tijdens Pasen, Sinterklaas en Kerstmis zijn er jaarlijks terugkerende feestactiviteiten. Daarnaast zijn er feestjes om de thema’s af te sluiten. Denk dan aan een spelletjes ochtend tijdens Carnaval of een optreden van alle kindjes op het podium.

De kinderen leren spelenderwijs door de thema’s, maar ook doordat de ruimte verdeeld is in diverse speelhoeken waardoor kinderen van elkaar leren. In iedere speelhoek krijgen kinderen de ruimte om de verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Zo wordt de motorische ontwikkeling bevorderd in de bouwhoek en de sociale en emotionele ontwikkeling in de poppenhoek.

Samen met de kinderen van de Tijgergroep heeft de Vissengroep op Kindercentrum De Berendijk een eigen omheinde buitenspeelplaats. Zij kunnen daar op verschillende speeltoestellen, met fietsjes en ander speelgoed met elkaar spelen en ontdekken. Ook hier komen heel veel ontwikkelingsgebieden aan bod, zo ontwikkelt je kind zijn motoriek wanneer hij of zij met een fiets over ons verkeersplein racet of in onze grote zandbak speelt.

Wil je samen met je kind onze buitenspeelplaats komen ontdekken? Schrijf je kind(eren) in en we maken zo snel mogelijk een afspraak met je.

Dit vind je vast belangrijk

Wat zijn mijn kosten?

We hebben de tarieven overzichtelijk gemaakt, zodat snel duidelijk wordt wat de verwachte kosten zijn.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Nadat je het inschrijfformulier invult en verzend nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Op welke groep komt mijn kind?

Kindercentrum De Berendijk werkt met horizontale groepen. We hebben meerdere groepen met dezelfde leeftijden.

Wil je meer weten over Kindercentrum De Berendijk?