020-4978643 info@deberendijk.nl

De Aapjesgroep

Van vier tot zes jaar

Na een drukke dag op de basisschool is je kind natuurlijk moe. Op de Aapjesgroep van onze buitenschoolse opvang komt je kind tot rust en heeft het de ruimte om lekker te spelen.

Dit vind je vast belangrijk:

  • 4 tot 6 jaar
  • thuiskomen op De Berendijk
  • luisterend oor
  • lekker spelen
  • fruit eten
Niets is fijner voor een kleuter om na een schooldag “thuis” te komen in een huiselijke sfeer. Op De Berendijk doen de leidsters van de Aapjesgroep er alles aan om je kind in alle rust te ontvangen. Wanneer alle kinderen uit school zijn opgehaald beginnen we de middag met elkaar aan tafel om samen wat te eten en te drinken.

Vaak moet je kind nog bijkomen van alle indrukken van de schooldag. Op de Aapjesgroep hangt er een ongedwongen sfeer en heeft de leidster altijd een luisterend oor voor alles dat je kind wilt vertellen. Zo laat je kind zijn pleister zien omdat hij gevallen is en vertelt tijdens spelen in de poppenhoek dat zijn konijn nu een ‘sterretje’ is.

Waarschijnlijk merk je dat je kind op deze leeftijd de eerste vriendjes of vriendinnetjes krijgt. Je kind speelt niet meer naast, maar mét anderen. Op de Aapjesgroep spelen we hierop in door het stimuleren van de fantasie door verschillende speelhoeken waardoor samen spelen nog leuker wordt. Zoals samen in de bouwhoek de hoogste toren bouwen (en omgooien), in de poppenhoek de ‘echte wereld’ naspelen, gezellig knutselen of een spelletje doen aan de spelletjestafel.

Van al dat spelen krijgen we dorst en trek. Het einde van de middag is een prima moment om met elkaar verschillende stukjes groente en fruit te eten. Zo is het buikje gevuld, maar is er nog voldoende trek voor het avondeten. Tijdens de tafelmomenten wordt er door de kinderen natuurlijk water of limonade gedronken. Op De Berendijk stimuleren we het drinken van water.

Dit vind je vast belangrijk

Wat zijn mijn kosten?

We hebben de tarieven overzichtelijk gemaakt, zodat snel duidelijk wordt wat de verwachte kosten zijn.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Nadat je het inschrijfformulier invult en verzend nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Op welke groep komt mijn kind?

Kindercentrum De Berendijk werkt met horizontale groepen. We hebben meerdere groepen met dezelfde leeftijden.

Wil je meer weten over Kindercentrum De Berendijk?