020-4978643 info@deberendijk.nl

De Tijgergroep

Van twee tot vier jaar

Op deze leeftijd groeit je kind veel. Van wachten-op-mijn-beurt tot zindelijkheid en van praten in langere zinnen tot samen spelen, alles komt voorbij. Op de Tijgergroep leren de jongste kinderen van de groep en de kinderen die bijna naar de basisschool gaan veel van elkaar.

Dit vind je vast belangrijk:

  • 2 tot 4 jaar
  • aanbieden thema’s
  • gek op feestjes
  • spelenderwijs leren
  • buiten spelen

Om de vele ontwikkelingen die je kind doormaakt goed vorm te geven maken we gebruik van thema’s. In het thema Groente & Fruit kweken en verzorgen de peuters bijvoorbeeld champignons op de groep. De thema’s komen terug in speelhoeken, versiering en decoratie, uitstapjes, knutselactiviteiten, beweging en dans en een gast op de groep. Zo zijn er tijdens het thema Beroepen de wijkagenten met hun politieauto langs geweest en zijn er bijzondere gasten die voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Op de Tijgergroep zijn we gek op feestjes met alle peuters. Kerstdiner, paasontbijt en Sinterklaas vieren zijn terugkerende festiviteiten. Maar ook thema’s worden met regelmaat gezamenlijk afgesloten. Denk dan aan een optreden van alle kindjes op ons podium met liedjes uit de film Vaiana of een spelletjes ochtend tijdens Carnaval.

De kinderen leren spelenderwijs door de thema’s, maar ook doordat de ruimte verdeeld is in diverse speelhoeken waardoor kinderen van elkaar leren. In iedere speelhoek krijgen kinderen de ruimte om de verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Zo wordt de motorische ontwikkeling bevorderd in de bouwhoek en de sociale en emotionele ontwikkeling in de poppenhoek.

De kinderen van de Tijgergroep hebben op Kindercentrum De Berendijk een eigen omheinde buitenspeelplaats. Daar kunnen zij op verschillende speeltoestellen en met fietsjes en ander speelgoed met elkaar spelen en ontdekken. Ook hier komen heel veel ontwikkelingsgebieden aan bod, zo ontwikkelt je kind zijn motoriek wanneer hij of zij met een fiets over ons verkeersplein racet of in onze grote zandbak speelt.

Wil je samen met je kind onze buitenspeelplaats komen ontdekken? Schrijf je kind(eren) in en we maken zo snel mogelijk een afspraak met je.

Dit vind je vast belangrijk

Wat zijn mijn kosten?

We hebben de tarieven overzichtelijk gemaakt, zodat snel duidelijk wordt wat de verwachte kosten zijn.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Nadat je het inschrijfformulier invult en verzend nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Op welke groep komt mijn kind?

Kindercentrum De Berendijk werkt met horizontale groepen. We hebben meerdere groepen met dezelfde leeftijden.

Wil je meer weten over Kindercentrum De Berendijk?