Buitenschoolse opvang "De Dijk"

Buitenschoolse opvang de Dijk is een vertrouwde plaats waar kinderen van 4 tot 12 jaar na school en gedurende de schoolvakanties worden opgevangen. Als de school uit gaat, gaat de vrije tijd in. Wij vangen de kinderen daarom op in een huiselijke sfeer waar kinderen hun vrije tijd op een plezierige manier kunnen doorbrengen.
 
Kinderen krijgen aandacht en warmte en kunnen hun verhaal van de dag kwijt. Op de middag waarop de kinderen rond lunchtijd naar De Dijk komen, wordt eerst gezamenlijk brood gegeten. Op andere middagen drinken de kinderen eerst limonade en eten fruit. De kinderen zijn vrij om te kiezen wat zij willen doen, alleen of samen, meedoen aan een activiteit of zelf iets uitzoeken om te doen.
 
Natuurlijk doen wij ook mee aan de jaarlijks terug kerende thema's maar verpakken die soms wel in een ander jasje bijv: een tropische kerst en geen standaard paasontbijt maar wel een paas spelletjes circuit. Bij onze buitenschoolse opvang werken wij veel met thema's die bij de leeftijd, interesse, en ontwikkeling passen van de kinderen en betrekken de kinderen om mee te denken en het uit te voeren. Deze thema's zijn altijd een groot succes en er wordt door de kinderen enthousiast aan meegedaan.
 
De groepen van de buitenschoolse opvang doen ook gezamenlijke activiteiten. Deze activiteiten doen wij soms op het eigen niveau van de leeftijdsgroepen. Maar ook gebeuren er activiteiten waarin kinderen van alle groepen worden verdeeld in teams. Zo leren de kinderen om samen te werken, elkaar te helpen en zelfstandig te handelen in de "grote mensen wereld".
 
Bij De Dijk hebben wij 3 groepen buitenschoolse opvang:
 
De aapjesgroep         van 4 tot 6 jaar
De papagaaiengroep van 6 tot 8 jaar
De dinogroep            van 8 tot 13 jaar